| ]



Va propunem pentru sezonul petrecerilor sa adoptati celebrul look pin-up(cunoscut si ca rockabilly), consacrat in perioada anilor 50-60 de dive precum Marylin Monroe,Brigitte Bardot,Betty Page,Sophia Loren,Ava Gardner,Judy Garland si re-adoptat in prezent de vedete ca Dita Von Teese,Christina Aguilera,Scarlett Johanson,Madonna si cel mai nou exemplu-Katy Perry.



La o prima cautare pe google a termenului 'pinup girl' veti gasi doar ilustratii sexy infatisand fete aproape dezbracate in pozitii languroase; nu va speriati,lookul nu se rezuma numai la acele modele! Daca aspectul mega-sexy al Ditei von Teese vi se pare un pic prea mult pentru voi, ganditi-va la videoclipurile 'Candy Man' si 'Ain't no other man' ale Christinei Aguilera( de fapt,tot lookul adoptat de ea pe albumul 'Back to Basics' este unul inspirat din pinup-urile anilor 50)

De asemenea,o buna inspiratie este si Katy Perry,senzatia muzicii pop,care a luat pe sus lumea modei si muzicii cu un look care nu este deloc original,cum se crede, ci unul inspirat din epoca rockabilly-pinup.
O alta sursa o reprezinta filmele vintage,mai ales cele cu Marylin Monroe si Madonna in videoclipul-statement: 'Material Girl'.

Dar cine sunt de fapt aceste 'pin-up girls'? Erau de fapt primele modele feminine(glamour sau de moda) ,actrite sau cantarete,sex simboluri ale epocii ale caror poze aveau succes la mase,deci stand la baza culturii 'pop'.
Termenul de pin-up a aparut prima data in engleza in 1941,dar conceptul exista deja de la inceputul anilor 1900(numai ca ceva mai potolit) si cu precadere doar sub forma de ilustratii in primele reviste tiparite. Doar mai incolo,in anii 40,50, societatea s-a eliberat de constrangeri si au aparut si fotografiile cu modele pin-up umane care acceptasera sa se dezbrace(primele variante ale 'iepurasilor' Playboy de azi)

Cum puteti arata pin-up? Nu e asa de greu cum pare,aveti nevoie doar de cateva elemente:
-o rochita fie mulata pe corp fie cu croiala clos A-line(ganditi-va la celebra rochie alba a lui Marylin). Culoarea poate fi oricare,insa este de preferat rosul,bejul sau combinatii de rosu cu alb si alb cu negru( bulinele si dungile erau un hit in anii 50). Daca nu gasiti ceva care sa imbine si croiala si culorile,mergeti ori pe una ori pe alta. Cuvantul cheie este 'sexy', o fata pinup se simte grozav in pielea ei!


-machiajul e esential: tenul trebuie sa fie mat,impecabil, rujul in nuante de rosu pana la roz intens iar ochii conturati cu eyeliner negru pe pleoapa superioara,eventual si cu un fard de pleoaple in nuante naturale pale (alburiu,auriu,piersica).Nu exagerati insa cu culoarea,si nu trasati contur negru si pe pleoapa inferioara,nu vreti un smokey eye,nu este pinup!



-parul: aici devine ceva mai complicat. Il puteti purta fie ondulat,a la Marylin,Dita sau Katy( cararea este neaparat intr-o parte) sau ,daca sunteti mai pricepute sau va duceti la salon, puteti sa purtati si 'victory rolls'.Aveti aici un tutorial de pe youtube unde puteti vedea cum sa le obtineti singure,acasa : http://www.youtube.com/watch?v=_rl3w6g1CGc
Daca aveti breton gros ,tapati-l si intorceti-l in interior cu un ondulator.
Speram ca v-a fost de folos articolul si asteptam feedback-urile dvs.
Inspirati-va din: