| ]


Intr-o epoca in care lumea isi vindeca ranile lasate de primul razboi mondial ,creatorii de moda si artistii sai luptau pentru a readuce eleganta,creativitatea si luxul in viata cotidiana, facand abstractie de lipsurile lasate si promovand tinute haute-couture. De aici si celebrul citat al lui Mademoiselle Coco: "In vremuri grele,imbracati-va elegant!"

Spleenul baudelairean,combinat cu euforia fumului dens de opiu,jazzul, penele,pietrele pretioase,machiajul puternic,parul scurt taiat bob,sprancenele accentuale,rujul rosu aprins alaturi de sirarguri nesfarsite de margele,de rochii vaporoase care lasau silueta la vedere, reprezinta apanajul feminitatii caracteristice anilor 20 si 30.





In aceasi epoca,se remarca divele absolute:Marlene Dietrich,Josephine Baker,Coco Chanel, Katherine Hepburn, Greta Garbo si Evita Peron.Tot atunci, legendarele reviste Vanity Fair,Harpers's Bazaar si Vogue devin probabil mai citite decat Biblia!

Anul acesta,MademoiselleVintage va recomanda o calatorie in trecut in anii 20 si 30! Adoptati stilul ' flapper' la petreceri si iesiti din anonimat! Pentru nu degeaba li se spune 'roaring 20s'....